Header Pompen of verzuipen6.0

Wil ik een pomp met een accu of op batterijen? Hoeveel liter pompt de Portable Power Pomp ten opzichte van de Portable Blue Pump? Hieronder vergelijkt u alle draadloze pompen beschikbaar in Nederland die werken op een accu of op batterijen.

Portable Power Pump:               Aqua Charge:                           Portable Blue Pump:                                             Drainman:

Waterpomp op batterijen of op een accu?

Deze afweging is vaak persoonlijk. De één vindt het makkelijk om gebruik te maken van een pomp met batterijen en de ander weer van een pomp met een accu. In ons assortiment werkt de Portable Power Pomp op batterijen. Wij adviseren dan wel oplaadbare batterijen te gebruiken voor uw pomp aangezien dit op de lange termijn goedkoper is maar ook weer beter voor het milieu. De waterpompen die op een accu werken zijn de Portable Blue Pump en de Aqua Charge Pomp. Bij beide pompen kan de accu simpel uit de pomp genomen worden en in een extern oplaadstation worden geplaatst. De laadtijd van de accupompen is voor beide waterpompen ongeveer gelijk, tussen de 3 en 5 uur

Hoeveel liter kan ik pompen met een batterijen of accu pomp?

Van de 3 elektrische pompen (Portable Power Pump, Portable Blue Pump en de Aqua Charge Pump) uit ons assortiment pompt de Aqua Charge het meest, 800 liter per uur. De Portable Blue Pump pompt 500 liter per uur en de Portable Power Pump (de pomp op batterijen) 700. 

Hoe lang kan ik pompen met 1 accu / set batterijen?

De pomp met batterijen gaat tot wel een paar uur mee mits je de juiste batterijen gebruikt (Alkaline batterijen van een redelijk tot goede kwaliteit). De Portable Blue Pump gaat tot maximaal 1 uur mee, de Aqua Charge zeker het dubbele. De Aqua Charge zou je de Rolls Royce onder de accu pompen kunnen noemen gezien z'n goede prestaties. 

Hoe lang is de slang en wat is de opvoerhoogte?

Waar heb je je waterpomp voor nodig? Wat voor een afstand moet het water overbruggen? Om een antwoord te geven op deze vragen moet je kijken naar de lengte van de slang en de opvoerhoogte van de accu / batterij pomp. De Portable Power Pomp en de Portable Blue Pump bijvoorbeeld hebben een opvoerhoogte en slang van 1,5 meter. Vaak net voldoende voor het leegpompen van een roeiboot / grachtenboot of een aquarium of vijvertje. Heb je meer lengte en / of hoogte nodig dan is de Aqua Charge accu pomp de oplossing met een opvoerhoogte en lengte slang van 2,45 meter.
 

Waarom wordt de Drainman hier niet besproken?

De Drainman is een pomp die werk op wind en golfslag. De prestaties van de Drainman zijn goed maar niet te vergelijken met elektrische producten. Kijk voor alle voor en nadelen van de Drainman bij dit artikel op deze site.

 
1401109598-Snoerloos-logo.jpg1401176158-Solar-Power-pump-V5.jpg

© 2012 pompen-of-verzuipen.nl I algemene voorwaarden I contact